Mennyiség
12 adag
Elkészítési idő:
60min
Kalória:
214 /adag
Kategória:
Nassolni való
Elkészítés
A Receptről:
Barackos „túrós” szelet, kölestúróból. Készülhet konzerv barackból is, de akkor jól le kell csepegtetni, mert a kölestúró nem tudja felszívni. Friss barackból hihetetlenül finom.
Összetevők:
Tészta:
- 240 g. rizsliszt
- 50 g. por eritrit
- 1 db. tojás
- 1 tasak GM sütőpor
- 50 g. kókusz vaj
- csipet só
Töltelék:
- 15 dkg kölesből túró( 1 citrommal)
- 200 g. növényi joghurt/tejföl
- 3 db tojás
- 60 g. eritrit
- 1 késhegy vanilia
- 1 tasak(40g.) GM vanilia puding
- 6 db.(200g.) sárgabarack
- 20g. szeletelt mandula
Ha a kölest beáztatjuk( egy éjszakára) , akkor 1,5-szeres vízzel és egy csipet sóval hamar puhára tudjuk főzni. A citrom levével beállítjuk a túróhoz hasonló savasságát.
A rizslisztet az édesítővel és a sütőporral keverd össze, majd add hozzá a tojást és a vajat. Gyúrd össze és pihentesd 1 órát.
Nyújtsd ki 5mm vastagságúra. Ha nagyon ragad, tedd két sütőpapír közzé, úgy könnyebb lesz. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele a tésztát úgy, hogy legyen pereme.
A kölestúrót a növényi joghurttal/tejföllel keverd össze, add hozzá a tojásokat, az édesítőt, a pudingport és keverd ki alaposan. Simítsd a tésztára egyenletesen.
A barackok héját húzd le és vágd félbe. Magozd ki és a vágott felével lefelé tedd a töltelékre. Szórd rá a mandulát.
Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig.
Akkor szeleteld, ha kihült. Nehéz lesz kivárni…
Tápanyag tartalom:
Ha fel tudod vágni a kész süti 12 szeletre, akkor a szeletenkénti kalória tatalom egyáltalán nem vészes. Megállni, hogy csak egy szeletet egyél, annál inkább…
Kalória 214 Kcal
Fehérje 6,3 g.
Szénhidrátok 32,3 g.
Élelmi rost 1,7 g.
Cukrok 0,4 g.
Zsír 6,5 g.
telített Zsírok 1,7 g.
A számításokat a YAZIO appal végeztem
Legutóbbi hozzászólások