Mennyiség
4 adag
Elkészítési idő:
50 min
Kalória:
315 kcal
Kategória:
Ebéd/ Vacsora
Elkészítés
A Receptről:
A stefánia vagdalt örök klasszikus. Ez persze egy kicsit más, mivel lazításhoz répát használtam. Ha elsőre idegenkedsz tőle, nem gond, én ha lehet nem eszek répát. Így viszont észre sem veszem. Komolyan mondom.
Összetevők:
- 500 g. darált sertéscomb
- 150 g. sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1+3 db. tojás
- 10 ml. olívaolaj
- 1/2 kk. só
- 1 kk. pirospaprika
- bors
Tegyél fel főni 3 darab tojást. Kb 10 perces, kemény tojásra lesz szükség.
Kislyukú reszelőn reszeld le a megtisztított répát. Keverd össze a darálthússal, az egy megmaradt tojással, sóval, borssal, piros porpaprikáva. Kicsit a szokásosnál több sót igényel a répa édeskés íze miatt. Így egyáltalán nem fogod érezni, ígérem.
Ha jól összegyúrtad kicsit simítsd el és tedd középre, sorba rendezve a megtisztított főtt tojásokat. Boritsd be a húsival és formázz belőle rudat. kerekítsd le a végeket.
Ha ragad, vagy nehez formázható, tegyél egy kis oliva olajat a kezedre.
Helyezd a rudat sütőpapírral bélelt sütőlemezre és kend le olívával a külsejét. Bátrabbak fel is hevíthetik, mert ha így öntöd a husi rúdra, azonnal kérget képez, és még több nedvességet megtart.
180 fokon kb 35 percig kell sütni, ameddig kicsit piros nem lesz a külseje. Főzelékekhez különösen finom. Például borsófőzelékhez.
Tápanyag tartalom:
Csak a cukkinit számoltam köretként és sertéshús az alap.
Kalória 315 Kcal
Fehérje 33,3 g.
Szénhidrátok 4,5 g.
Élelmi rost 1,0 g.
Cukrok 2,0 g.
Zsír 17,5 g.
telített zsírok 1,7 g.
A számításokat a YAZIO appal végeztem
Legutóbbi hozzászólások