Mennyiség
1 adag
Elkészítési idő:
60 min
Kalória:
654 kcal
Kategória:
Ebéd/ Vacsora
Elkészítés
A Receptről:
A csirkecomb örök klasszikus. Ha szereted a gombát, a quinovál párosítva, pár csepp citromlével hamar az egyik kedvenc fogásod lesz.
Összetevők:
- 1 db. csirkecomb(csonttal 350g.)
- 0,5 kk. fokhagyma granulátum
- 1 kk. majoranna
- 0,5 dl. száraz fehérbor (kihagyható)
- só, bors
- 5 dkg. quinoa
- 10 dkg. gomba
- 5 dkg. hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 ek. oliva olaj
- só, bors
- egy marék rukkola
- 0,5 ek. oliva
- 0,5 ek. citromlé
- só,bors
Egy tálkába keverd ki a fokhagyma granulátumot sóval, borssal, majorannával és egy kiskanál oliva olajjal, majd ezzel a keverékkel dörzsöld be a combot. Tedd bele egy sütőzacskóba, öntsd hozzá a bort és miután jól bekötötted a zacskót, szúrj rá pár lyukat. Tedd a sütőbe 180 fokra, 40 percig.
Ha letelt az idő, bontsd ki a zacskot és tedd vissza a sütőbe, hogy megpiruljon.
Ameddig a hús sül, alaposan öblítsd le a quinoát, mert különben keserű lesz. Kétszeres menniségű sós vizben főzd puhára. Akkor jó, ha a szemek szépen kinyílnak. Ha elfőtte a vizet, akkor fedd be tálalásig.
Forró oljon dinszteld üvegesre a felaprított hagymát és add hozzá a felszeletelt gombát. Fűszerzd és mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. hagy egy kicsit párolódni, mert levet ereszt. (főleg, ha fagyasztott gombát használsz)
Forgasd össze a quinoával, és néhány percig nagy lángon süsd együtt, ameddig minden lé elpárolog. Amikor levetted a tűzhelyről, tehetsz hozzá egy kevés citromlét. Különlegesen finom lesz tőle az összhatás.
A rukkolát az öntettel locsold meg és tálalj.
Tápanyag tartalom:
Csak a cukkinit számoltam köretként és sertéshús az alap.
Kalória 654 Kcal
Fehérje 62,6 g.
Szénhidrátok 40,8 g.
Élelmi rost 5,4 g.
Cukrok 8,0 g.
Zsír 22,2 g.
telített zsírok 0,5 g.
A számításokat a YAZIO appal végeztem
Legutóbbi hozzászólások