Mennyiség
2 adag
Elkészítési idő:
45min
Kalória:
324 / adag
Kategória:
Ebéd/ Tenger gyümölcsei
Elkészítés
A Receptről:
A garnéla egyik legjobb találkozása a friss, üde paradicsommal. Fűszeres ízek, zéró teltség érzés. A rizstészta remek alternatíva, ha valami tésztás ételre vágysz.
Összetevők:
- 5g. olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 200g. garnéla
- 100ml fehérbor
- 100g. rizstészta
- 1/2 db. citrom
- 1/2 csokor friss petrezselyem
- 300g. koktélparadicsom
- 4-5 szál friss bazsalikom, kakukkfű, oregánó
- 1 db. chilipaprika (kisebb)
- 4 gerezd fokhagyma
- nagy szemű só, bors
- olivaolaj
Egy serpenyőben felhevíted az olívaolajat, majd ezen picit pirítsd meg a felszeletelt vagy átnyomott fokhagymát. Add hozzá a megtisztított garnélát, pár percig forgasd meg a fokhagymás olajban, majd öntsd fel a borral, és addig kavargasd, míg el nem párolódik róla bor. Csavard bele a fél citrom levét, add hozzá a fűszereket, a petrezselymet, kevergesd jól össze és már készen is van. Forrázd le a rizstésztát, és amíg az készül, süsd meg a paradicsomot. Egy lapos tepsibe tegyél sütőpapírt, kend be olívaolajjal. A fokhagymákat nyomd bele egy kis edénybe, önts hozzá egy kevés olívát, tedd bele a fűszereket és jól keverd össze. Ezzel fogod kenegetni a koktélparadicsomokat.Helyezd a paradicsomokat a sütőpapírra, kenegesd meg őket az elkészített kencével és told be a sütőbe, 200 fokra és süsd 10-15 percig, amíg jó ráncos nem lesz.
Végül szűrd le a rizstésztát, és tedd a tányérra. Mielőtt ráhelyeznéd a feltétet, kicsit locsold meg a tésztádat a paradicsom kenegetésére használt fűszeres olívaolajjal, majd fejezd be a tálalást.
Tápanyag tartalom:
A rizstésztának köszönhetően nagyon laktató étel, ennek ellenére a kalória tartalma igazán kedvező.
Kalória 324 Kcal
Fehérje 18,1 g.
Szénhidrátok 48,9g.
Élelmi rost 1,5 g.
Cukrok 1,9 g.
Zsír 4,0 g.
telített Zsírok 0,25 g.
A számításokat a YAZIO appal végeztem
Legutóbbi hozzászólások